News

Launching event of the 1st Tirana Hackathon

This evening, EU for Innovation and Crazy Town officially launched the 1st TiranaHackathon, at the premises of the Municipality of Tirana.

In a room packed with students, researchers, university representatives, innovators, coaches and successful players of the innovation ecosystem in Albania, the Mayor of Tirana, Erion Veliaj presented to the participants the challenge of this 1st Hackathon – “How to make Tirana an European hotspot for digital nomads?”.

Minister for Protection of Entrepreneurship, Eduard Shalsi congratulated the 11 university teams for their ingenious and entrepreneurial spirit and wished them good luck in in finding real solutions, that will possibly serve them in establishing their own startups and businesses in the future.

Tomorrow morning the real challenge starts at Polis University! 36 hours full of creative work and the final presentations of the ideas/solutions in a #pitching competition on Friday afternoon. We will keep you posted on the latest updates, so stay tuned!

Sot pasdite, në ambientet e Bashkisë së Tiranës, BEpër Inovacionin    dhe CrazyTown lançuan zyrtarisht TiranaHackathon.

Në një sallë të mbushur përplot me studentë, studiues, përfaqësues të universiteteve, novatorë, trajnerë dhe aktorë të suksesshëm të ekosistemit të inovacionit në Shqipëri, Kryetari i Bashkisë, Erion Veliaj prezantoi para pjesëmarrësve sfidën e Hackathon-ës së parë – “Si ta bëjmë Tiranën një qendër evropiane për nomadët dixhitalë?”.

Ministri për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, Eduard Shalsi përgëzoi 11 skuadrat pjesëmarrëse nga universitetet, për shpirtin e tyre krijues dhe sipërmarrës dhe u uroi atyre fat në gjetjen e zgjidhjeve reale, të cilat ndoshta do t’iu shërbejnë atyre në krijimin e startup-eve dhe bizneseve të ardhshme.

Nesër në mëngjes nis dhe sfida e vërtetë në Universitetin Polis! 36 orë punë kreative dhe prezantimet përfundimtare të ideve/ zgjidhjeve në një konkurs “pitching” të premten.

Do t’ju mbajmë të përditësuar me zhvillimet më të fundit nga Tirana Hackathon, ndaj vazhdoni na ndiqni në rrjetet tona sociale!

Moderators & Speakers of the Diaspora panel at Tirana Digital Nomad Festival
September, 2022

Moderators & Speakers of the Diaspora panel at Tirana Digital Nomad Festival

Meet the Moderator and Speakers of the “How can the Diaspora contribute to the Start-up & ICT ecosystem in Albania?” panel at Tirana Digital Nomad Festival: Anila (Hyka) Smørgrav has over 25 years of international experience in different social and economic environments, in the telecom sector and IT, digital transformation strategies of enterprises including the […]

View more
Day 2 of Challenge Fund Bootcamp
April, 2021

Day 2 of Challenge Fund Bootcamp

The Challenge Fund Bootcamp continued the next day with some impressive presentations from start-ups. “Tracked”, a central platform that runs contract-monitoring, time tracking and billing. “Publical”, an app that exploits beacon technology. “Orkestra”, an e-commerce website that will sell mechanical auto parts. “Ozzo.al”, an ordering platform for clients and businesses. “BrickPlast”, a plastic recycling company […]

View more
Loading
footer logo