news

JAVA Training – second info-session at Korça Innovation & Technology Hub

The second info-session regarding the JAVA Training at Korça Innovation & Technology Hub, was held by Protik Innovation Center and with the special participation of Mayor Sotiraq Filo. The training in JAVA programming language, is supported by the The AADF and EU for Innovation.

During this info-session, the interested participants, young people from Korça and the region, got to meet also with representatives of the successful communications company Landmark Communications.

Further down the training, it is expected for other companies operating in the fields of technology and information, who are planning to open up branches in Korça, to join.

The main goal of this programme is train and boost the employability chances of Korça’s youth in the ever-expanding IT sector in Albania.

Në bashkëpunim me PROTIK, Fondin Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim dhe BE për Inovacionin, u zhvillua takimi i dytë informues me të rinjtë, të cilët dëshirojnë të bëhen pjesë e trajnimit në programim JAVA.

Pjesëmarrës në takim ishte edhe një nga kompanitë më prestigjioze që operon në Tiranë, Landmark Communications. Më tej do të bashkohen edhe shumë kompani të tjera në fushën e Teknologjisë dhe Informacionit, të cilat pritet të hapin degë të tyre edhe në Korçë.

Qëllimi kryesor i këtij projekti madhor është padiskutim punësimi i të rinjve në industrinë e madhe të IT-së në Shqipëri.

Praktika.al – A disruptive solution to the Albanian internship market
August, 2021

Praktika.al – A disruptive solution to the Albanian internship market

Today we want to present you one of the start-ups participating in Biz Growth Design, a tailor-made programme for Albanian start-ups. Meet Praktika.al, a new digital product aiming to create a structured functional internship market in Albania. The solution is a technology driven transformation of the matching process, enabling access in real time of demand […]

View more
Digitale Leute Summit 2020 – Remote Edition
October, 2020

Digitale Leute Summit 2020 – Remote Edition

We know, you can’t travel to Germany at the moment, but why not register for Germany’s leading conference at the intersection of Tech, UX & Product and attend it online on 9 & 10 November? It’s free, it’s cool and international speakers will teach you how to successfully build better digital products, through your computer […]

View more
Loading
footer logo