News

Fireside chat with Dianna Yau, Product Manager at Facebook

A bit of yesterday’s meetup with the participation of 35 representatives of startups, companies and active organisations in Albania.

It was an interactive Fireside chat, discussing different topics and challenges of the startup world from different perspectives.

This time, Dianna Yau, Product Manager at Facebook, was our guest. She answered different questions from the Uplift accelerator program and startups itself, such as how the largest tech companies build and scale their products in emerging markets, customer acquisition/ retention, data analytics and more.

It was an inside glimpse of how tech giants and scrappy start-ups build products for billions of users, from growth tactics, design, to new business model innovations and much more!

Uplift Albania In collaboration with EU for Innovation and OFICINA hosted this meetup with the Participation of start-ups of the Uplift and Flexible Startup Support programmes.

Disa momente nga takimi i djeshëm ku morën pjesë mbi 35 përfaqësues të startup-eve, kompanive dhe organizatave aktive të inovacionit në Shqipëri.

Ishte një bisedë interaktive ku u diskutuan tema të ndryshme dhe sfidat e botës së startup-eve nga disa këndvështrime.

Dianna Yau, Menaxhere e Produktit pranë Facebook, ishte e ftuara jonë, e cila ju përgjigj pyetjeve të startup-eve pjesëmarrëse mbi tematika specifike si: Cilat janë mënyrat se si kompanitë më të mëdha të teknologjisë ndërtojnë dhe zgjerojnë gamën e produkteve të tyre në tregjet në zhvillim? Si të fitojmë/ mbajmë klientët e rinj? Rëndësia e analizës së të dhënave… etj.

Dianna na ofroi gjatë bisedës, më shumë njohuri se si gjigantët e teknologjisë dhe startup-et me buxhet minimal arrijnë të ndërtojnë produkte për miliarda përdorues, si dhe shpjegoi disa nga taktikat e rritjes, dizenjimit dhe risitë e modelit të ri të biznesit.

Në bashkëpunim me EU for Innovation, Uplift Albania dhe OFICINA ky takim u zhvillua me startup-et pjesëmarrëse në dy programet e akselerimit Uplift dhe Flexible Startup Support.
Falenderojmë të gjithë pjesëmarrësit dhe shihemi në eventet e ardhshme!

5 universities join Tirana INC. initiative
February, 2021

5 universities join Tirana INC. initiative

We are very happy to announce that five Albanian universities accepted the invitation to join Tirana INC., an initiative, supported by EU for Innovation and implemented by Preneurz.Amsterdam. Tirana INC. is a brand-new student incubation program in Tirana. Thank you, University of Tirana, Faculty of Economics, Metropolitan University of Tirana, Polis University, Epoka University and […]

View more
Europe is Here _ GO2 / EcoSocial Farm / Salvia Nord
November, 2021

Europe is Here _ GO2 / EcoSocial Farm / Salvia Nord

After our visit in Innovation in Tradition, we headed towards the GO2 organization, founded by Eltjana Shkreli. Together we visited EcoSocial Farm as well as Salvia Nord, two of 60 startups supported by this organization. EcoSocial Farm in Shkodra is more than a farm and a guesthouse. It was created with the aim of building […]

View more
Loading
footer logo