news

Europe is Here _ Alpine Bees / Innovation in Tradition

On November 25th, with the journalists, within the campaign Europe is Here, we visited some businesses in north Albania that are supported by the EU in Albania. Also present was the head of cooperation of the European Union in Albania, Hubert Perr.

We started our visit at Alpine Bees where Rinaldo Gjolaj showed us the environment around his business, where honey and its products are produced and processed, in high quality and using innovative and traditional methods.

The next stop was at Innovation in Tradition, a startup run by Meliha Zyberaj that deals with the production and use of silk as well as trains young girls in mastering this craft. In this center we observed the process of extracting the silk thread from the worm.

Më 25 Nëntor, me gazetarët, në kuadër të fushatës Evropa është këtu, vizituam disa biznese në veri të vendit të mbështetura nga BE në Shqipëri. I pranishëm edhe shefi i bashkëpunimit i delegacionit të BE-së, Hubert Perr.

Nisëm vizitën tonë tek Alpine Bees ku Rinaldo Gjolaj na prezantoi me ambientet e biznesit ku prodhohet dhe përpunohet mjalti dhe nënproduktet e tij, në cilësi të lartë dhe duke ndjekur metoda inovative e tradicionale.

Ndalesa e radhës ishte Innovation in Tradition, startup i drejtuar nga Meliha Zyberaj që merret me prodhimin dhe përdorimin e mëndafshit si edhe trajnon vajza të reja në përvetësimin e këtij zanati. Në qendër vëzhguam procesin e nxjerrjes së fijes së mëndafshit prej krimbit.

3 other student teams join Connect IT
March, 2021

3 other student teams join Connect IT

We would like you to meet with three student teams, that as part of our program Connect IT, are currently working on creating digital solutions for the real estate company Future Home Real Estate. They’re all students in their 3rd year of Bachelor studies, but they come from different Albanian universities. Amanda Kazaferi, Dea Duro, […]

View more
JAVA Training – second info-session at Korça Innovation & Technology Hub
June, 2021

JAVA Training – second info-session at Korça Innovation & Technology Hub

The second info-session regarding the JAVA Training at Korça Innovation & Technology Hub, was held by Protik Innovation Center and with the special participation of Mayor Sotiraq Filo. The training in JAVA programming language, is supported by the The AADF and EU for Innovation. During this info-session, the interested participants, young people from Korça and […]

View more
Loading
footer logo