News

EU for Innovation supporting Uplift acceleration programme

Last Saturday we were part of the launching of Uplift Albania’s selection bootcamp. Founded with the mission to support the start-up ecosystem in Albania, Kosovo and region, they announced during this first meeting between start-ups, mentors, investors, tech experts, local and regional businesses, 10 winners who will be part of the Uplift acceleration program.

EU for Innovation brought in two mentors for the program: Arjeta Haskaj, founder of Easly who came all the way from Portugal and Sara Usinger, our own Entrepreneurship Ecosystem Enabler.

Arjeta said of the bootcamp: “The energy was amazing and full of passion for technology and innovation! There are so many inspiring projects, that I’m sure will be important for the future development of Albania. It is just the beginning and we have a lot of work ahead!”

It’s always an exciting experience to listen to pitches, share thoughts and spend time with entrepreneurs. We wish the best of luck and success to the 10 winners who started their acceleration journey yesterday with Uplift.

Të shtunën e kaluar ishim pjesëmarrës në lançimin e Uplift Albania. Themeluar me misionin për të mbështetur ekosistemin e startup-eve në Shqipëri, Kosovë dhe rajon, gjatë këtij takimi të parë midis startup-eve, mentorëve, investitorëve, ekspertëve të teknologjisë dhe bizneseve lokale dhe rajonale, u shpallën 10 fitues, që do të bëhen pjesë e programit të akselerimit të Uplift.

BE për Inovacionin mbështet programin e Uplift me dy mentorë: Arjeta Haskaj, themeluese e startup-it Easly, e cilia erdhi nga Portugalia dhe Sara Usinger, nga projekti BE për Inovacionin.

Arjeta u shpreh për Bootcamp-in e së shtunës: “Energjia ishte e mahnitshme dhe plot pasion për teknologjinë dhe inovacionin! Kishte shumë projekte frymëzuese, të cilat jam e sigurt se do të jenë të rëndësishme për zhvillimin e ardhshëm të Shqipërisë. Ky është vetëm fillimi dhe kemi ende shumë punë përpara për të bërë!”

Për ne është gjithmonë një përvojë interesante të degjojmë pitch-es, të shkëmbejmë ide dhe të kalojmë kohë me sipërmarrësit. I urojmë fat dhe suksese startup-eve fituese, të cilët këtë javë nisin rrugëtimin e tyre të akselerimit me Uplift.

We Make Future International Roadshow in Albania
March, 2023

We Make Future International Roadshow in Albania

We are happy to have supported and participated at ‘We Make Future’ International Roadshow in Albania, together with inspiring speakers, companies, investors, start-ups and talented professionals and artists. This was a concrete chance for the audience to meet like-minded people and become part of an international entrepreneurial and innovative community. The WMF International Roadshow happens […]

View more
Helius Systems – one of the winning ISO’s of Challenge Fund 4th Call
September, 2021

Helius Systems – one of the winning ISO’s of Challenge Fund 4th Call

Among the winners of the 4th call of the Challenge Fund we can also find Innovation Support Organizations (ISO). One of them is Helius Systems, that is building the first and most advanced e-commerce platform of its kind in Albania, that will support the sustainable agri-food ecosystem. They aim to change the way of doing […]

View more
Loading
footer logo