news

Another student team joinis Connect IT

Some time ago, another team of students joined our EU for Innovation Connect IT programme.

Jona Shtini, Arlinda Doçi, Ornela Loloçi, Greisa Kalbaj and Kristi Nene, are currently studying Software Engineering and Business Informatics at the Canadian Institute of Technology.

Under the coordination of Professor Blendi Shima, students from the 2nd and 3rd year of Bachelor studies, have joined forces, to put their theoretical knowledge into practice, by developing a native mobile application for both iOS and Android operating systems for the Albanian insurance damage assessment company IGS Assistance.

In a meeting with the company’s representatives, the students explained how they are building the application using React Native & WordPress back-end and the extra features it will entail, such as online mapping and weather forecast.

Good luck to the team and stay tuned to see their end-result in the upcoming weeks!

Pak kohë më parë, një tjetër ekip studentësh iu bashkua programit të BE për Inovacionin, Connect IT.

Jona Shtini, Arlinda Doçi, Ornela Loloçi, Greisa Kalbaj dhe Kristi Nene aktualisht janë duke studiuar Inxhinieri Softuerike dhe Informatikë Ekonomike pranë Institutit Kanadez të Teknologjisë.

Nën koordinimin e profesorit Blendi Shima, studentët nga viti i 2-të dhe i 3-të Bachelor, janë bërë bashkë për të vënë në praktikë njohuritë e tyre teorike, duke zhvilluar një aplikacion mobile për sistemet operative iOS dhe Android, për shoqërinë e vlerësimit të dëmit në sigurime, IGS Assistance.

Në një takim me përfaqësues të kompanisë, studentët shpjeguan se si po ndërtojnë aplikacionin duke përdorur React Native dhe WordPress, si dhe cilësimet shtesë që do të përfshijë ai, si hartëzimi në rrjet dhe parashikimi i motit.

I urojmë suksese ekipit dhe nëse doni të shihni rezultatin përfundimtar të punës së tyre, ju sugjerojmë të vazhdoni të na ndiqni nëpërmjet rrjeteve tona sociale!

One-on-one Consultations For Challenge Fund Applicants
April, 2020

One-on-one Consultations For Challenge Fund Applicants

Our goal is to boost the number of high-quality applications by giving the applicants feedback and consultations on how to better structure their business ideas and stimulate their entrepreneurial mindset and skills. The consultation sessions began in April 28th and run until the deadline for submitting the applications for the Challenge Fund. The consultation sessions […]

View more
Start-up Deep Dive | Albanian Ecosystem Actors
August, 2020

Start-up Deep Dive | Albanian Ecosystem Actors

EU for Innovation’s new programme, in collaboration with PIRATE.global, is bringing together eight ecosystem actors from Albania to discuss ecosystem development, community building and more, during workshops, group sessions and individual mentoring sessions. Till Ohrman, host of the first two workshops said: “The recipe for great start-up ecosystems is to focus on the entrepreneurs. That’s […]

View more
Loading
footer logo