News

3rd Steering Committee Meeting for EU for Innovation

Some of the highlights of our work during these two years:

> Capacity development for more than 150 Albanian start-ups & innovation support organisations.

> Workshops and training for more than 240 young entrepreneurs with local and international experts.

> Financial support for 15 innovative start-ups and 4 innovation support organisations.

> In collaboration with the Ministry of Finance and Economy and Minister of State for Protection of Entrepreneurship, 1 new Draft-Law for the development and support of Start-ups in Albania is on its way.1 new Draft-Law for the development and support of Start-ups in Albania is on its way.

These results were presented during the 3rd Steering Committee Meeting, in the presence of the Minister of Finance and Economy Anila Denaj and Minister of State for Protection of Entrepreneurship Eduard Shalsi.

Si rezultat i zbatimit të projektit “BE për Inovacionin” gjatë këtyre dy viteve:

> Janë zhvilluar kapacitetet e mbi 150 start-up-eve dhe organizatave në mbështetje të inovacionit.

> Janë organizuar punëtori dhe trajnuar mbi 240 sipërmarrës të rinj, nëpërmjet ekspertëve vendas dhe ndërkombëtarë.

> Është mundësuar mbështetje financiare për 15 start-up-e dhe 4 organizata në mbështetje të inovacionit.

> Në bashkëpunim me Ministrinë e Financave dhe Ekonomisë dhe Ministrin e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, është hartuar një projektligj i ri për mbështetjen dhe zhvillimin e startup-eve inovative në Shqipëri.

Këto rezultate u prezantuan gjatë takimit të tretë të Komitetit Drejtues, në praninë e Ministres së Financave dhe Ekonomisë Anila Denaj dhe Ministrit të Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes Eduard Shalsi.

Tirana Inc. Demo Day
February, 2022

Tirana Inc. Demo Day

On February 17th, at the ‘Tonin Harapi’ Concert Hall in Tirana, 10 student start-up teams which have been part of the first Tirana Inc. pilot programme, got to pitch their business ideas in the final Demo Day. Their audience were EU and Member States Ambassadors, Minister of State for the Protection of Entrepreneurship, the Mayor […]

View more
German Ambassador Peter Zingraf visits the start-up ‘Nena Farm’
June, 2021

German Ambassador Peter Zingraf visits the start-up ‘Nena Farm’

German Ambassador Peter Zingraf, Head of GIZ Albania Sonja Kurz and other representatives of the German Development Cooperation, stopped also at nenafarm_lukove, during their visit of the projects supported in the beautiful #Albanian south. “Nëna Farm”, situated in Lukovë and a producers of the highest quality of extra virgin olive oil and its by-products, is […]

View more
Loading
footer logo