News

EU for Innovation and the Minister for Protection of Entrepreneurship start collaboration on a new Law on Start-ups

Work on a new StartUpLaw has started!

On Friday, the EU for Innovation project team met up with Minister for Protection of Entrepreneurship, Eduard Shalsi and other government actors, to discuss the first steps towards drafting of an Albanian Law on start-ups.

Glad to see such engagement and commitment from the government stakeholders.

We would like to invite everyone who wishes to be part of this process to send their comments, suggestions and remarks at info@sipermarrja.gov.al.

Ka nisur puna për një ligj të ri për Startup-et!

Të premten, ekipi i projektit BE për Inovacionin u takua me Ministrin e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, Eduard Shalsi dhe aktorë të tjerë qeveritarë, për të diskutuar hapat e parë drejt hartimit të një ligji #shqiptar për Startup-et (bizneset e reja).

Jemi të lumtur që shohim angazhim dhe dedikim nga palët e interesuara të qeverisë në këtë proces.

Gjithashtu dëshirojmë të ftojmë të gjithë ata që duan të bëhen pjesë e procesit, të dërgojnë komentet, sugjerimet dhe vërejtjet e tyre në adresën info@sipermarrja.gov.al.

Connect IT student-team develop solution for Gral Medical
April, 2021

Connect IT student-team develop solution for Gral Medical

We’re very proud to present one of the first solutions developed by a team of students, as part of the Connect IT intervention of EU for Innovation. Erda Ymeri, Arseda Uruci and Zhaklin Braka, three students of Business Informatics at Tirana University, have built an e-commerce site for GRAL Medical, the leading Albanian company in […]

View more
Regional Start-up Ecosystem Development – Training in Korca
July, 2020

Regional Start-up Ecosystem Development – Training in Korca

As part of its mandate to strengthen the innovation and start-up ecosystem in Albania, the EU for Innovation project is supporting selected municipalities across Albania to develop programmes, partnerships and capacities to strengthen local entrepreneurs and businesses. For this purpose, the project will work with policy makers, universities and Innovation Support Organisation (ISOs) in these […]

View more
footer logo