news

Another student team joinis Connect IT

Some time ago, another team of students joined our EU for Innovation Connect IT programme.

Jona Shtini, Arlinda Doçi, Ornela Loloçi, Greisa Kalbaj and Kristi Nene, are currently studying Software Engineering and Business Informatics at the Canadian Institute of Technology.

Under the coordination of Professor Blendi Shima, students from the 2nd and 3rd year of Bachelor studies, have joined forces, to put their theoretical knowledge into practice, by developing a native mobile application for both iOS and Android operating systems for the Albanian insurance damage assessment company IGS Assistance.

In a meeting with the company’s representatives, the students explained how they are building the application using React Native & WordPress back-end and the extra features it will entail, such as online mapping and weather forecast.

Good luck to the team and stay tuned to see their end-result in the upcoming weeks!

Pak kohë më parë, një tjetër ekip studentësh iu bashkua programit të BE për Inovacionin, Connect IT.

Jona Shtini, Arlinda Doçi, Ornela Loloçi, Greisa Kalbaj dhe Kristi Nene aktualisht janë duke studiuar Inxhinieri Softuerike dhe Informatikë Ekonomike pranë Institutit Kanadez të Teknologjisë.

Nën koordinimin e profesorit Blendi Shima, studentët nga viti i 2-të dhe i 3-të Bachelor, janë bërë bashkë për të vënë në praktikë njohuritë e tyre teorike, duke zhvilluar një aplikacion mobile për sistemet operative iOS dhe Android, për shoqërinë e vlerësimit të dëmit në sigurime, IGS Assistance.

Në një takim me përfaqësues të kompanisë, studentët shpjeguan se si po ndërtojnë aplikacionin duke përdorur React Native dhe WordPress, si dhe cilësimet shtesë që do të përfshijë ai, si hartëzimi në rrjet dhe parashikimi i motit.

I urojmë suksese ekipit dhe nëse doni të shihni rezultatin përfundimtar të punës së tyre, ju sugjerojmë të vazhdoni të na ndiqni nëpërmjet rrjeteve tona sociale!

Hackathon Workshops with business and industry representatives
October, 2019

Hackathon Workshops with business and industry representatives

CrazyTown team from Finland were in Tirana early October to conduct two preparatory workshops: one with representatives of industries/businesses and the other with Universities, aiming at introducing to them the concept of “hackathons” as a powerful tool to mobilize resources and create value together; and then discussing and defining some possible challenges worth solving as themes for the hackathons

View more
Matchmaking and Exposure Programme – 2nd Cohort
December, 2020

Matchmaking and Exposure Programme – 2nd Cohort

The Pitching Event for the selection of the start-ups for the 2nd Cohort of the Matchmaking & Exposure Programme, was held on the 7th and 9th of December. Due to the Covid-19 restrictions, the whole event was carried out virtually! 20 shortlisted applicants in ICT, Online Business and Online Gaming sectors, were invited to pitch […]

View more
footer logo